[Terkini]

4 Pengadil Bolasepak Wanita Tercantik Dan Terbaik

loading...
Kebiasaannya kita selalu tengok pengadil lelaki je kan? Kali ini kami tampilkan 44 Pengadil Bolasepak Wanita Tercantik dan mempunyai pengalaman sebagai pengadil yang bagus di arena bolasepak dunia.


1. Bibiana Steinhaus

Siapa sangka pekerjaan lain wanita ini adalah Pegawai Polis? Steinhaus merupakan pengadil wanita pertama dalam pertandingan bola sepak profesional Jerman.

Kariernya bermula ketika menjadi pengadil di Bundesliga Wanita pada tahun 1999.

Pengadil yang berumur 36 tahun ( 2015 ) ini diberi kepercayaan untuk mengadili perlawanan Division 2 Bundesliga bermula musim 2007/2008.

Steinhaus merupakan pengadil wanita terbaik yang dimiliki oleh FIFA ketika ini.2. Ana Paula Oliveira

Ana Paula Oliveira atau nama penuhnya Ana Paula da Silva Oliveira adalah salah seorang pengadil penjaga garis (linesman) yang tercantik dari Brazil.

Namanya menjadi terkenal setelah menjadi model majalah Playboy terbitan Brazil pada tahun 2007.

Pengadil cantik ini mendapat bayaran USD230 ribu untuk tampil di majalah Playboy tersebut.

Menjadi model majalah Playboy menyebabkan lesen pengadil Ana Paula dilucutkan FIFA. Salama kariernya, dia pernah bertugas di perlawanan Campeonato Brasileiro Série B sehingga Série A.

Pada tahun 2003, Ana Paula pernah bertugas di perlawanan akhir Copa Paulista.3. Nadine Câmara Bastos

Nadine memulakan kariernya sebagai pengadil penjaga garisan (linesman) di Brazil pada tahun 2011.

Ketika itu wanita yang bekerja sebagai doktor gigi ini semakin dikenali penyokong bola sepak Brazil disebabkan wajahnya yang cantik!

Untuk pengetahuan korang, Nadine yang cantik ini pernah menanggung malu pada perlawanan Atletico Go menentang Parana, Serie B Liga Brazil pada tahun 2013.

Pengadil berambut perang ini “KO” setelah terkena sepakan bola pada muka beliau.4. Sian Massey

Sian Massey atau nama penuhnya Sian Louise Massey-Ellis merupakan pengadil wanita yang berumur 29 tahun dan pekerjaan lainnya adalah seorang guru.

Massey mendapat lesen pengadil FIFA pada tahun 2010 dan bertugas sebagai hakim penjaga garisan (linesman) di Premier League pada 28 Disember 2010 ketika Blackpool menentang Sunderland.

Wanita ini juga bertugas sebagai pengadil pertama didalam perlawanan Football League Trophy, Liga Champions Wanita dan Piala Dunia Wanita.


Jadi, yang mana satu Pengadil Bolasepak Wanita Tercantik Dan Terbaik pilihan korang?
loading...
4 Pengadil Bolasepak Wanita Tercantik Dan Terbaik 4 Pengadil Bolasepak Wanita Tercantik Dan Terbaik Reviewed by Viral Network on 8:21:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan