[Terkini]

Alasan Wanita Wajib Menolak Lamaran Lelaki

loading...


JANGAN takut menolak lamaran lelaki. Berhenti mendengar kata orang tua zaman dulu bahawa menolak lamaran lelaki akan menghalang jodoh di kemudian hari. Tidak, semua itu hanya mitos.

Wanita berhak menolak lamaran lelaki jika alasannya tepat. Menyiarkan dari Familyshare, ini alasan yang boleh dipilih wanita untuk menolak lamaran lelaki.

Dia berubah


Perubahan sifat dan sikap lelaki, tidak boleh dijadikan landasan untuk terus menerima lamaran. Cuba berfikir lebih luas lagi, mengapa sikapnya berubah? Ketahui penyebab perubahannya.


Sudah ada pasangan


Jika lamaran kekasih bertujuan hanya untuk mengikat dan memilki, anda boleh tidak menerima lamaran. Sebabnya, seharusnya tujuan perkahwinan adalah untuk bahagia dan saling setia. Dia tidak seharusnya menduakan anda.

Wang dan kemapanan


Kerap kali wanita tergoda akan kemapanan lelaki. Faktor ini membuat wanita enggan menolak lelaki yang sudah matang. Tapi, anda boleh menolak jika dia hanya bermodalkan material.
loading...
Alasan Wanita Wajib Menolak Lamaran Lelaki Alasan Wanita Wajib Menolak Lamaran Lelaki Reviewed by Mister Haqi on 10:19:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan