[Terkini]

Gadis Berusia 21 Tahun Ini Dibayar Untuk Travel Seluruh Dunia

loading...
Gadis Berusia 21 Tahun Ini Dibayar Untuk Travel Seluruh Dunia 1
Menjadi impian ramai orang untuk travel ke serata dunia. Namun, kekangan yang ada menghalang kita untuk meneruskan impian tersebut terutamanya wang. Travel ke seluruh dunia memerlukan kos yang banyak serta masa lama.
Mollie Bylett, gadis berusia 21 ini sangat bertuah kerana dia dibayar untuk travel. Segalanya bermula apabila dia menulis blog untuk keluarga dan teman-temannya mengikuti ceritanya semasa pergi ke negara-negara di Asia Tenggara.
Gadis Berusia 21 Tahun Ini Dibayar Untuk Travel Seluruh Dunia 2


Selepas trip Bylett ke sana, dia meneruskan sahaja blognya untuk menulis mengenai negara lain pula. Kemudian, dia dihubungi dua jenama besar iaitu GoPro dan syarikat fesyen New Look. Mereka menawarkan perjalanan mencabar ke destinasi popular seluruh dunia dengan segala perbelanjaan dibayar. Siapa taknak? “Blog saya pada mulanya hanya untuk mendokumentasikan pengembaraan saya buat keluarga dan rakan-rakan. Saya tak tahu kita boleh dapat wang dari situ kerana saya hanya suka simpan kenangan manis”.
Anda di luar sana yang suka berjalan merata dunia, apa kata buat blog dan post gambar yang cantik-cantik di Instagram mana tahu ada syarikat gergasi nak tawarkan anda percutian percuma. Betul tak?
loading...
Gadis Berusia 21 Tahun Ini Dibayar Untuk Travel Seluruh Dunia Gadis Berusia 21 Tahun Ini Dibayar Untuk Travel Seluruh Dunia Reviewed by Mister Haqi on 7:46:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan