[Terkini]

Koryo Air, Syarikat Penerbangan Yang Paling Teruk Di Dunia

loading...

Berbeza dengan mana-mana situasi di lapangan-lapangan terbang di dunia yang lain, ruangang di balai berlepas lapangan terbang ini kelihatan terlampau sepi, bagasi ditimbang secara analog, manakala kokpit kapal terbang tanpa sebarang bantuan peralatan digital. Seorang jurugambar dari Singapura telah merakamkan keadaan sebenar syarikat penerbangan Korea Utara.

Barisan pramugara yang bangga dengan syarikat penerbangan mereka
Barisan pramugara yang bangga dengan syarikat penerbangan merekakoryo-air-syarikat-penerbangan-yang-paling-teruk-di-korea-utara3
Air Koryo masih menggunakan pesawat semasa era Soviet dalam penerbangan mereka.
koryo-air-syarikat-penerbangan-yang-paling-teruk-di-korea-utara5
Pesawat Air Koryo yang sedang di ‘push-back’ di sebuah lapangan terbang.
akoryo-air-syarikat-penerbangan-yang-paling-teruk-di-korea-utara6
Sebelum memulakan penerbangan.

Aram Pan seorang jurugambar dari Singapura telah menyertai lawatan untuk para peminat penerbangan di sana dan mengambil kesempatan untuk merakamkan beberapa keping gambar untuk menggambarkan suasana sebenar syarikat penerbangan di Korea Utara yang masih menggunakan pesawat terbang era Soviet sebagai pengangkutan udara negara, Air Koryo.
Syarikat penerbangan itu, yang didirikan pada tahun 1950, perkongsian bersama Korea Utara-Soviet untuk menghubungkan Pyongyang dengan Moscow, kelihatan ianya masih terjebak dalam warp masa.Makanan yang disediakakan semasa penerbangan.
Makanan yang disediakakan semasa penerbangan.
Hiburan yang disediakan di dalam pesawat.
Hiburan yang disediakan di dalam pesawat.
Tiada sebarang bantuan peralatan digital di dalam pesawat ini.
Tiada sebarang bantuan peralatan digital di dalam pesawat ini.
Ruangan di belakang kerusi penumpang.
Ruangan di belakang kerusi penumpang.

Dan pada bulan Mac 2006, kerana keselamatan dan penyelenggaraan dan kebimbangan, Air Koryo dilarang terbang ke dalam Kesatuan Eropah. Pada bulan Mac 2010, syarikat penerbangan itu telah dibenarkan untuk menyambung semula operasi tetapi hanya dengan pesawat TU-204s mereka.
loading...
Koryo Air, Syarikat Penerbangan Yang Paling Teruk Di Dunia Koryo Air, Syarikat Penerbangan Yang Paling Teruk Di Dunia Reviewed by Mister Haqi on 9:53:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan