[Terkini]

Lelaki Jual Pontianak Secara Online, Gegarkan Netizen

loading...
Lelaki Jual Kuntilanak Secara Online, Gegarkan Netizen
Seorang pengguna Facebook di Indonesia menggemparkan komuniti laman sosial di negara itu apabila dia mengiklankan pontianak untuk dijual. Achyar Yuliantoro memuat naik iklan berkenaan di satu laman kumpulan di Facebook pada Rabu lalu dan terus viral dalam tempoh beberapa jam.
Tidak cukup dengan itu, dia turut memuat naik gambar seorang lelaki bersama wanita berwajah hodoh dan menakutkan dipercayai pontianak. “Pontianak asli untuk dijual. Khasiat rambutnya mempunyai pelbagai fungsi. “Ilmu pengasih peringkat tinggi dan paling ampuh serta teman ghaib.
Lelaki Jual Kuntilanak Secara Online, Gegarkan Netizen.png


Sehelai rambut dijual pada harga Rp700,000 (RM217),” katanya. Iklan itu mendapat sambutan luar biasa daripada pengguna laman sosial di Indonesia dan dikongsi lebih 3,000 kali. Bagaimanapun, beberapa pengguna laman sosial menganggap iklan berkenaan hanya gurauan, tetapi ramai juga yang mempercayainya.
“Sekiranya asli saya mahu, saya mahu jadikannya isteri saya,” kata seorang pengguna Facebook, Diajeng. “Walaupun saya yakin pontianak itu hanya lakonan, tetapi ia masih membuatkan saya takut,” kata seorang lagi pengguna Facebook.
loading...
Lelaki Jual Pontianak Secara Online, Gegarkan Netizen Lelaki Jual Pontianak Secara Online, Gegarkan Netizen Reviewed by Mister Haqi on 5:06:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan