[Terkini]

Mari Lihat Cara Hukuman Tembak Sampai Mati Di Thailand

loading...

mari-lihat-cara-hukuman-tembak-sampai-mati-di-thailand

Hukuman mati dengan ditembak menggunakan mesingan, teknik hukuman mati ini mungkin nampak ganas tetapi sebelum 1934 teknik hukuman mati utama Thailand adalah dengan hukuman pancung dengan menggunakan pedang. Lebih dari 280 penjenayah dikenakan hukuman mati dengan ditembak.
Majoriti dijatuhkan hukuman ini kerana membunuh dan merompak sehingga mengakibatkan kematian.
mari-lihat-cara-hukuman-tembak-sampai-mati-di-thailand1

Tidak seperti hukuman tembak yang digunakan oleh tentera yang menggunakan beberapa orang penembak pada satu-satu masa, di Thailand hanya seorang algojo ditugaskan menembak pesalah sehingga mati. Sebuah mesingan diisikan dengan 15 butir peluru. Mesingan ini ditambat pada permukan meja.
Pesalah diikat pada kayu berbentuk salih dan tubuh beliau dipisahkan dari penembak dengan kain kanvas lengkap dengan sebuah bulls eye. Sasaran algojo ialah bahagian jantung.
Penembak akan menanti bendera dijatuhkan oleh ketua beliau untuk menekan picu mesingan. Beberapa das tembakan akan dilepaskan pada pesalah. Jika pesalah tidak mati serta merta beberapa lagi das tembakan akan dilepaskan sehingga beliau menghembuskan nafas terakhir.
mari-lihat-cara-hukuman-tembak-sampai-mati-di-thailand2

mari-lihat-cara-hukuman-tembak-sampai-mati-di-thailand3

mari-lihat-cara-hukuman-tembak-sampai-mati-di-thailand4

loading...
Mari Lihat Cara Hukuman Tembak Sampai Mati Di Thailand Mari Lihat Cara Hukuman Tembak Sampai Mati Di Thailand Reviewed by Mister Haqi on 3:44:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan