[Terkini]

3 Perkara Yang Korang Akan Buat Dengan Telefon Bimbit Korang Dalam Masa 24 Jam. Betul Tak?

loading...


Zaman sekarang ni kalau korang perasan, memang hampir semua orang akan ada handphone dekat tangan mereka kemana sahaja dorang pergi.
Tak kisahlah tengah buat kerja ke, tengah drive ke, tengah makan ke, yang paling teruk tengah mandi pun bawa handphone untuk stream lagu dalam tandas. Mak aih!
Jom kita tengok apa yang selalunya dibuat dengan handphone tu dalam masa sehari iaitu 24 jam!

1. Bangun pagi check notifications Facebook, Twitter, Instagram etc

morning phone
Pagi-pagi, first thing first, mesti capai handphone untuk check notifications paling last sebelum korang tidur. Betul tak? Scroll timeline Facebook, Instagram, Twitter. Ish ish addicted sangat dengan phone ni!

2. Lunch hour bosan-bosan, update status sikit. Hehe

twittterrrr
Time lunch-hour pulak ada golongan yang jenis suka makan pun sambil main phone, entah apa yang nak discroll sangat sampai every time nak kena tengok update. Haha
Sometimes, bosan-bosan bukak Twitter untuk tweet something yang random. Contohnya lunch makan apa, lunch dekat mana, siap tangkap gambar foods. Ha siapa suka buat cam ni? Hehe

3. #OOTD on point? Kena lah upload dalam instagram dan Facebook. Hehe

ootdddd
Untuk yang sukakan fashion tu, ini memang perkara wajib dilakukan setiap hari sebelum pergi kerja atau sebelum keluar outing dengan kawan-kawan.
Taraaaa! Tangkat gambar Outfit Of The Day uols atau dikenali sebagai #ootd. Haa hashtag sikit! Lepas dah dapat gambar yang cantik, apa lagi mesti nak upload dalam social media kan..

Nak scroll Facebook, Twitter & Instagram dengan lebih kelajuan?

stress gif
Haa jangan stress-stress dah bila data korang tak boleh support aktiviti korang dengan handphone setiap hari. Sebab….
Taraaaaa! U Mobile kini memberi pelanggan data unlimited untuk Facebook, Instagram dan juga Twitter. Yay! Tak perlu risau lagi dah pasal data tak strong ke apa.
happpy
Memperkenalkan feature terbaru dari U Mobile iaitu App-ONZ ™ iaitu perkhidmatan baru yang membolehkan pelanggan menikmati data tanpa had pada aplikasi social media seperti Facebook, Twitter dan Instagram.
Buat masa ini, App-ONZ ™ dengan Unlimited Power prepaid pack akan bermula dari 17 February 2017. App-ONZ ™ juga disediakan kepada pelanggan Hero Postpaid dan pelan Broadband.
App-ONZ ™ akan diaktifkan untuk pelanggan pascabayar sedia ada daripada 25 Februari 2017 manakala pelanggan pascabayar baru akan dapat menikmati perkhidmatan yang sebaik sahaja mendaftar.

Nak tahu apa yang menarik pasal U Mobile App-ONZ ™ ni?

happily gif
Banyak benefit yang korang boleh dapat tau! Antaranya ni haa..
  • Percuma unlimited data untuk Facebook, Twitter, Instagram
  • Penggunaan basic internet secara percuma
  • Panggilan percuma
  • Kadar panggilan terendah
loading...
3 Perkara Yang Korang Akan Buat Dengan Telefon Bimbit Korang Dalam Masa 24 Jam. Betul Tak? 3 Perkara Yang Korang Akan Buat Dengan Telefon Bimbit Korang Dalam Masa 24 Jam. Betul Tak? Reviewed by Hi Viral on 12:05:00 AM Rating: 5

No comments