[Terkini]

Selama 2 jam 30 minit, wanita itu bantu si ibu jaga anak kembarnya tanpa merungut

loading...


Jarang sekali orang lain akan menghulurkan bantuan pada si ibu apabila anak-anak kecilnya meragam atau si ibu tak menang tangan untuk menguruskan mereka. Sebaliknya, hanya pandangan sinis dan tanggapan negatif yang dilemparkan. 

Namun apa yang berlaku pada 26 Februari lalu, penumpang sebuah penerbangan, MacKenzie Murphy, menyaksikan sesuatu yang jarang dilakukan oleh kita hari ini. 

Perjalanan MacKenzie untuk pergi ke destinasinya sepatutnya tidak menghadapi sebarang masalah. Disebabkan masalah yang tidak diingini berlaku, MacKenzie dan para penumpang yang lain terkandas selama 2 jam 30 minit di di lapangan terbang tersebut. 

Dalam kesempatan itu, MacKenzie sempat menyaksikan perkara yang dia sendiri jarang melihatnya.  Perjalanan semalam sepatutnya mudah tetapi bertukar menjadi hari yang amat panjang. Saya ingin kongsikan pengalaman saya ini kerana ia membuktikan bahawa masih ada orang yang baik di dunia ini.

Semalam, wanita dalam gambar ini bersama dua anak kembarnya menaiki flight yang sama dengan saya. Umur anak kembarnya mungkin 6 bulan, saya tak berapa pasti. 

Ia penerbangan yang penuh dengan penumpang pada hari itu. Para penumpang mula menyimpan bagasi mereka di ruang penyimpanan atas dan bawah tempat duduk. Salah seorang pramugari mengambil car seat anak wanita berkenaan, bermakna dia perlu mengendong kedua-dua anak kembarnya itu memandangkan mereka masih belum mampu untuk duduk sendiri. 

Apabila dia baru saja melabuhkan dirinya di kerusi, salah seorang pramugari datang memaklumkan bahawa dia tidak boleh mengendong kedua-dua bayinya ketika penerbangan atau dia terpaksa meninggalkan pesawat ini. 

Seorang wanita yang duduk di depan saya lantas tampil menawarkan diri dan meminta kebenaran dari si ibu untuk menjaga salah seorang anak kembarnya sepanjang penerbangan itu. 

Untuk pengetahuan semua, penerbangan itu sepatutnya mengambil masa 45 minit sahaja. Tetapi kami terkandas di lapangan terbang itu selama 2 jam 30 minit! 

loading...
Selama 2 jam 30 minit, wanita itu bantu si ibu jaga anak kembarnya tanpa merungut Selama 2 jam 30 minit, wanita itu bantu si ibu jaga anak kembarnya tanpa merungut Reviewed by Hi Viral on 9:57:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan