[Terkini]

Kanak-kanak 2 tahun didera bapa & ibu tiri sampai mati

loading...

BRAZIL - Pasangan suami isteri ditahan polis kerana didakwa telah mendera sehingga menyebabkan Jamilly Vitoria Sousa da Silva, 2, sehingga maut, lapor Extra Globo.

Luiz Carlos Silva dos Santos, 21, dan isteri dan juga ibu tiri mangsa, Ynara de Souza Dionisio, 18, dalam keterangan awal mereka mengatakan mangsa terjatuh dari katil. Bagaimanapun setelah disoalsiasat, akhirnya pasangan itu mengaku telah mendera mangsa. 

Mangsa dilaporkan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di Hospital Getulio Vargas, jam 2 pagi, Rabu, 12 April lalu. 

"Dia terjatuh dari katil dan kepalanya terhentak di lantai ketika insiden jam 7-8 malam. Saya kata tak perlu bawa dia ke hospital kerana kepalanya cuma terhantuk sedikit sahaja. 

"Kemudian kami tidur. Bila saya terbangun untuk minum air, saya ternampak mukanya lebam teruk dan kami bawa dia ke hospital," kata Ynara pada pihak hospital. 

Meragui penjelasan ibu tiri mangsa, pihak hospital kemudian melaporkan kejadian itu kepada polis sebelum pasangan itu ditahan tidak beberapa lama kemudian. 

Berdasarkan video yang tersebar menunjukkan kedua-dua siku, paha mangsa mempunyai lebam teruk, selain dadanya mempunyai kesan parut seperti pernah dicucuh puntung rokok.
Pasangan itu telah dirujuk ke mahkamah untuk dakwaan penderaan kanak-kanak sehingga mengakibatkan kematian. - The Reporter
loading...
Kanak-kanak 2 tahun didera bapa & ibu tiri sampai mati Kanak-kanak 2 tahun didera bapa & ibu tiri sampai mati Reviewed by Hi Viral on 10:40:00 PG Rating: 5

Tiada ulasan